8 Kasım 2017 Çarşamba

The "Fuck You Point"

Kısa ve normal formatın dışında bir post gireceğim çünkü gerçekten buna değeceğini düşündüm.
Aşağıda videosunu izleyeceğiniz film, 2014 yapımı "The Gambler" filmine aittir. Yazılmış bu muhteşem ötesi replikler de tabii.
Hayata ve çoğu şeye dair yapılabilecek şeyleri John Goodman abimiz oldukça karizmatik şekilde sıralamakta. 


İngilizcesi olmayan veya yetersiz olanlar için konuşmanın çevirisi aşağıdadır efendim, buyursunlar:

"2.5 milyon dolar kazandığın zaman ne yapman gerektiğini herkes bilir – sağlam çatısı olan bir ev alırsın, sağlam ve ekonomik bir Japon malı araba alırsın, kalan parayı da vergilerini vermek için yılda %3 – %5 getirisi olacak şekilde yatırım yaparsın – bu da senin temelin olur. İşte bu temel senin kalendir. Bu da seni hayatının geri kalanında “siktir git” seviyesinde olmanı sağlar. Birisi senden bişey yapmanı mı istiyor ? “Siktir git”. Patron seni kızdırdı mı ? “Siktir git”. Evinin sahibi ol, bankada birazcık paran olsun, içki içme. Kim olursa olsun hayatta verebileceğim tek tavsiye budur. Deden risk aldı mı? Seni temin ederim ki “siktir git” seviyesindeyken almıştır. Akıllı bir adamın hayatı “siktir git” üstüne kuruludur.
Amerika bile “siktir git” üzerine kurulu! Kral mısın? Ordun mu var? Dünya tarihinin gördüğü en muhteşem donanmaya mı sahipsin?
“siktir git! Biz kendi kendimizi mahvedebiliriz” – ki yaptık. O güzelim “siktir git” seviyesini sonsuza kadar kaybettik."

ALINTIDIR

Leonardo'nun Gündüz Düşleri

  Yer: İstanbul - Erenköy Tarih: Mart 2013 Konu: Buzdağı George Michael'ın Careless Whisper şarkısının, uzayan nakaratıyla tüm dünyayı b...